Dömötör
-1 °C
14 °C

Vakcina nélkül is lehet telt házas stadion Angliában

GettyImages-1182405737
2020.07.29. 11:04

A brit sportminiszter szerint a szurkolók októberben biztonságos körülmények között térhetnek vissza a stadionokba, írta az MTI.

"Képesek vagyunk meghozni olyan intézkedéseket, amelyek révén mindenki biztonságban érezheti magát. Más országok példáján is láttuk, hogy vakcina nélkül is van lehetőség teltházas meccsekre" - jelentette ki Nigel Huddleston.

A kormány júliusban jelentette be, hogy néhány sporteseményre tesztjelleggel ismét beengednek drukkereket, ezzel próbálva ki, hogy a nézők képesek-e betartani a szabályokat. Elsőként a Surrey-Middlesex krikettmérkőzésére engedtek be ezer nézőt vasárnap, emellett a Sheffieldben zajló sznúker-világbajnokság, valamint a godwoodi lóverseny szerepel még a tesztesemények listáján.

Kedden James Calder kormányközeli tanácsadó azt mondta, hogy az angol labdarúgó-bajnokság 2020/2021-es idényében nem valószínű, hogy telt ház előtt játszhatnak a csapatok.

A Premier League következő szezonja a jelenlegi állás szerint szeptember 12-én kezdődik.

(Borítókép: A teltházas Wembley stadion a 2019-es Anglia - Montenegro mérkőzésen november 14-én. Fotó: Nick Potts - PA Images / Getty Images Hungary)