Gellért, Mercédesz
13 °C
25 °C
Index - In English In English Eng

Koronavírus-fertőzött játékosai miatt eshet ki a BL-ből a szlovák bajnok

2020.08.21. 19:38

Másodszor is elmaradt a feröeri KÍ Klaksvík és a Slovan Bratislava mérkőzése Bajnokok Ligája-selejtező első fordulójában. Két nappal ezelőtt a szlovák küldöttség egyik tagja pozitív koronavírustesztet produkált, ezért a szerdai mérkőzést péntekre halasztották, azonban az Európai Labdarúgó-szövetség (UEFA) ezt a mérkőzést is törölte, írja az MTI.

A Slovan honlapján jelezte, hogy mindent megtett annak érdekében, hogy lejátszhassák a találkozót, elegendő létszámú olyan futballistájuk volt a keretben, akik negatív tesztet produkáltak, és várják az UEFA indoklását, most miért nem léphettek pályára, illetve mi lesz a folytatás. Szlovák sajtóértesülések szerint a pozsonyi klub második küldöttségében is találtak koronavírussal fertőzött személyt.

A mérkőzést eredetileg szerdán kellett volna megrendezni a Klaksvík otthonában, azonban a Slovannál akadt pozitív koronavírusteszt, az egyik fizikoterapeutájuk kapta el a vírust. Ezért a feröeri egészségügyi hatóságok közölték, mindenkinek kéthetes karanténba kell vonulnia, vagy pedig a küldöttségnek azonnal vissza kell térnie Szlovákiába.

Az UEFA illetékesei ekkor közölték a pozsonyiakkal, hogy lejátszhatják a mérkőzést pénteken, ha visszatérnek annak helyszínére olyan kerettel, amelynek egyik tagja sem vett részt az első utazáson. A szlovák bajnok a tartalékcsapatával meg is érkezett Feröerre, de minden bizonnyal köztük is akadt koronavírus-fertőzött személy.

A mérkőzést 18 órakor kellett volna elkezdeni, a hazaiak meg is jelentek melegíteni a pályán, ám a Slovan-játékosoknak nyomuk sem volt. Az UEFA végül 18:10-kor jelentette be, hogy törölték a mérkőzést, de hivatalos döntést egyelőre még nem hoztak a párharcról.

Nagy valószínűség szerint a Klaksvíknak 3-0-val fogják jóvá írni a párharcot, - így történt ez a koszovói Drita és az északír Linfield előselejtezős párharcában is - így ez esetben a feröeri bajnok lenne a svájci Young Boys ellenfele a második selejtezőkörben.