Blanka, Bianka
-2 °C
14 °C

Két koronavírus-gyanús eset a válogatott ellenfelénél

2020.10.07. 12:15
Ketten is megfertőződhettek koronavírussal az orosz labdarúgó-válogatottból, amely jövő szerdán Moszkvában fogadja a magyar nemzeti együttest a Nemzetek Ligájában.

A védő Georgij Dzsikiját és a kapus Guilherme Marinatót elkülönítették a többiektől kérdőjeles teszteredményeik miatt – közölte a „szbornaja” sajtószolgálata szerdán, hozzáfűzve, hogy mindkettőjükre további vizsgálatok várnak.

Nincsenek tüneteik, kiválóan érzik magukat. A csapat többi játékosa és a stáb tagjai már átestek egy újabb teszten, amely mind negatív eredményt hozott – áll a közleményben.

Dzsikija, a Szpartak Moszkva csapatkapitánya végigjátszotta a szeptember 6-i, 3–2-es vendéggyőzelemmel záruló budapesti magyar–orosz mérkőzést, míg a brazil születésű Marinato, a Lokomotiv Moszkva csapatkapitánya nem jutott szóhoz a Puskás Arénában.

Alekszej Ionov, a Rosztov-Don középpályása a jövő szerdai összecsapás előtt úgy nyilatkozott, hogy hazai pályán nem követhetik el azt a hibát, amit Budapesten:

Három–nullás vezetésünk után leeresztettünk, ráadásul a fáradtság is jelentkezett nálunk, mindez befolyásolta a meccs végkimenetelét. Amúgy tetszett a magyar válogatott, úgyhogy nagyszerű meccset várok a moszkvai visszavágón.

(MTI)