Koronavírus adatok

2021. dec. 03.
Oltottak Kórházban Elhunytak Fertőzöttek
Miklós
1 °C
4 °C

Új kerettel, de elutazik Bécsbe a norvég labdarúgó-válogatott

GettyImages-1228401000
2020.11.16. 09:20
Vadonatúj kerettel, de elutazik Ausztriába a norvég labdarúgó-válogatott, amelynek szerdán Bécsben kell pályára lépnie a Nemzetek Ligájában.

Az északi csapat szombaton éppen a repülőtérre tartott, hogy elinduljon a Románia elleni vasárnapi összecsapásra, amikor a helyi egészségügyi hatóságok megállították a küldöttséget, és nem engedték, hogy távozzon az országból. A teljes keretet tíz nap karanténra kötelezték, mivel a védő Omar Elabdellaoui koronavírustesztje korábban pozitív lett, így a románok elleni NL-találkozó végül elmaradt.

A Norvég Labdarúgó-szövetség közleménye szerint az együttes tagjai hazatértek, de hétfőn kihirdetnek egy új keretet, amelyet Leif Gunnar Smerud, az U21-es válogatott szövetségi edzője irányít majd az osztrák fővárosban.

A másodosztályt jelentő B divízió 2. csoportjában szereplő norvégok még a négyes első helyét is megszerezhetik Ausztriában, ehhez legalább 2–1-re kellene nyerniük – az 1–0 idegenben szerzett gólok miatt kevés lenne – a kvartettet vezető osztrákok vendégeként.

(MTI)

(Borítókép: David Fitzgerald / Getty Images Hungary)