Tíz pontra növelte az előnyét a Fradi az NB I-ben

2021.01.27. 23:12
A címvédő és listavezető Ferencváros simán, 3–0-ra nyert a Budafok otthonában a labdarúgó OTP Bank Liga 5. fordulójából elhalasztott és szerdán pótolt mérkőzésén. Szerhij Rebrov bajnokcsapata ezzel tíz pontra növelte előnyét a második MOL Fehérvár FC-vel szemben.

Nagy lendülettel kezdte a mérkőzést a Ferencváros, az első negyedórában több helyzetet is kidolgozott, de a gól elmaradt. Nem kellett sokat várni így sem a zöld-fehérek vezetésére, Uzuni a saját maga által kiharcolt büntetőt értékesítette. Néhány pillanattal később a felső léc mentette meg a hazaiakat, akik nem jelentettek veszélyt Dibusz kapujára.

A Ferencváros nem sokkal a fordulást követően megduplázta előnyét, a sérült Dvali helyére az első félidőben érkező 18 éves Csontos talált be egy pontrúgást követően.

fradi
Fotó: Fradi.hu

A 67. percben megpecsételődött a budafokiak sorsa, miután egy kezezést követőn másodszor is büntetőhöz jutott a címvédő, ezúttal pedig Haratin volt az ítélet végrehajtója.

A hajrában nem változott az eredmény, a Ferencváros könnyed játékkal diadalmaskodott.

A Budafok legutóbb három hónapja, október 25-én győzött a bajnokságban, azóta tíz meccsen mindössze három döntetlenre futotta az erejéből.

OTP Bank Liga, az 5. fordulóból elhalasztott mérkőzés:
Budafoki MTEFerencvárosi TC 03 (01)
Budafok, zárt kapus, v.: Iványi
gólszerzők: Uzuni (25., 11-esből), Csontos (58.), Haratin (67., 11-esből)
sárga lap: Filkor (38.), Zeke (67.), illetve Haratin (30.), Sigér (36.)

Budafoki MTE:
Póser  Huszti A., Oláh, Romic, Zeke  Filkor (Ihrig-Farkas, 75.), Csonka  Skribek (Takács, 63.), Lőrinczy (Kulcsár, 63.), Szabó M. (Micsinai, 75.)  Zsóri (Kovács D., 82.)

Ferencvárosi TC:
Dibusz  Lovrencsics, Dvali (Csontos, 37.), Blazic, Heister (Wingo, 82.)  Sigor, Haratin  Nguen (Vécsei, 82.), Isael, Uzuni (Skvarka, 71.)  Boli (Zubkov, 71.)

(MTI)



  • Hírek
  • Lakáshitel