Kétgólos hátrányból mentett pontot a Paks a Fehérvár otthonában

2021.03.03. 22:16
A Paksi FC kétgólos hátrányból egyenlített Haraszti Zsolt duplájával a MOL Fehérvár FC otthonában szerdán, a labdarúgó OTP Bank Liga 24. fordulójának zárómérkőzésén.

A vendégcsapat volt aktívabb a mérkőzés elején, de a vezetést a hazaiak szerezték meg: egy gyors ellentámadás végén Ivan Petrjak volt eredményes. A forgatókönyv hasonló volt a folytatásban is, a Paks próbálkozott többet, a Fehérvár pedig próbált a megszerzett labdákkal gyorsan az ellenfél kapujáig jutni. Újabb találat a szünetig nem esett, köszönhetően főként a feladatukat magabiztosan ellátó kapusoknak.

Zivzivadze és Böde csatája
Zivzivadze és Böde csatája
Fotó: Szekelyhidi_Balazs

A második félidő elején is a Tolna megyei alakulat birtokolta többet a labdát, miközben a Fehérvár a kontralehetőségekre várt, és ezek egyikét Budu Zivzivadze révén kihasználta. 

A Paks nem adta fel, tovább rohamozott, ennek eredményeként Haraszti Zsolt előbb szépíteni tudott, majd a hajrában kiegyenlített, s egyszersmind beállította a végeredményt.

A fehérvári gárda a 2021-es naptári évben öt meccsből egyet sem nyert meg hazai pályán.

OTP Bank Liga, 24. forduló:
MOL Fehérvár FC–Paksi FC 2–2 (1–0)
MOL Aréna Sóstó, zárt kapuk mögött, v.: Vad II
gólszerző: Petrjak (11.), Zivzivadze (64.) illetve Haraszti (78., 85.)
sárga lap: Lorentz (31.), Tamás O. (33.)

Fehérvár:
Kovács D. – Bolla, Musliu, Stopira, Hangya – Fiola, Alef – Nego, Houri (Dárdai, 70.), Petrjak (Bamgboye, 76.) – Zivzivadze (Nikolics, 76.)

Paks:
Rácz G. – Lenzsér (Bertus, 30.), Böde (Vági A., 46.), Lorentz – Kulcsár D., Papp K. (Szabó B., 73.), Bognár I. (Haraszti, 46.), Tamás O., Szabó J. – Hahn (Szendrei, 58.), Sajbán M.

További eredmények:
Mezőkövesd–Zalaegerszeg 2–0
Újpest–Budafok 2–0

(MTI)  • Tippek
  • Hírek