Menesztette Boér Gábort a ZTE

Download
2021.03.15. 18:26
Közös megegyezéssel távozik a ZTE vezetőedzői pozíciójából Boér Gábor – olvasható a klub hivatalos honlapján megjelent közleményében.

A 38 éves szakember tavaly nyáron vette át a zalaegerszegi együttes irányítását. Összesen 26 bajnoki mérkőzésen ült a csapat kispadján, hét győzelem, öt döntetlen és tizennégy vereség volt a mérlege. Irányítása alatt a ZTE bejutott a MOL Magyar Kupa legjobb nyolc csapata közé.

Boér Gábor a következő szavakkal búcsúzott az együttestől: „Fiatal edzőként nyilván komoly ugrás volt az NB I.

Természetesen szomorú nap az, amikor valaki elveszíti az állását, de emelt fővel fogadhatom ezt a döntést, hiszen úgy érzem, hogy a stábommal meg tudtam mutatni, hogy érettek vagyunk az NB I-re, azaz megugrottuk a feladatot.

Ez rendkívül fontos és jó visszajelzés nekem. Úgy búcsúzom, hogy az általam vezetett csapat nincs kieső helyen, és az eddigi huszonhat forduló során csupán egyetlen egyszer, négy napig voltunk csak a vonal alatt. Az kritikus helyzet volt, hiszen a COVID-től sújtva kellett kiállnunk a legjobb magyar csapat, a Ferencváros ellen, de sikerült bravúrral pontot szereznünk és elléptünk a kieső helyről. Biztos vagyok benne, hogy a sorsolásunknak köszönhetően sikerült volna kiharcolni a bennmaradást, hiszen a TOP 5 csapatból néggyel mi már nem találkozunk, de el kell fogadnom a vezetés döntését. Szeretnék köszönetet mondani, amiért lehetőséget kaptam arra, hogy bizonyíthassam az NB I-ben is megállom a helyem. Nem fogom elfelejteni, hogy Zalaegerszegen lettem első osztályú edző, itt kaptam meg a lehetőséget a bizonyításra. Sok tapasztalattal gazdagodtam, sok remek meccset játszottunk, kiváló kollégákkal vehettem fel a versenyt, és remek embereket ismerhettem meg.

A következő nehéz napokban, hetekben erőt adnak majd az olyan pozitív emlékek, mint például Szergej Rebrov elismerő szavai az ellenük vívott mérkőzések után.

Az élet nem áll meg, én sem állok meg egy pillanatra sem, tanulok tovább, és kollégáimmal készülünk arra a következő feladatra, ami biztos vagyok benne, hogy rövidesen megtalál bennünket.”

A klub már Boér Gábor utódját is megtalálta, a korábban a csapattal bajnoki címet nyert támadó, Waltner Róbert veszi át a szakmai irányítást.

(Borítókép: Czeglédi Zsolt/MTI)  • Hírek
  • Hírek