16:00, December 10.
Marokkó 0
Portugália 0
al-Tumama Stadion Negyeddöntő
20:00, December 10.
Anglia 0
Franciaország 0

Novothny Soma: Hazai pályán bárki ellen lehet esélyünk

GettyImages-1351687504
2021.11.08. 14:10
Novothny Soma, a Bundesligában szereplő Bochum labdarúgócsapatának játékosa szerint hazai pályán bárki ellen lehet esélyük a győzelemre.

A magyar támadó szombaton megszerezte pályafutása első élvonalbeli gólját, amikor csapata 2–0-ra legyőzte a vendég Hoffenheimet.

Hazai pályán nagyon erősek vagyunk 

 vélekedett a légiós csatár, hozzátéve, hogy a Bayern Münchentől elszenvedett vereséget kivéve a többi mérkőzésen nem vallottak szégyent.

A 27 éves futballista az M1 aktuális csatornán elmondta, hogy a szombati meccsen a második félidőben csereként, de önbizalommal telítetten lépett pályára, mert már az edzéseken is jó teljesítményt nyújtott. Novothny örül, hogy gólja után tizenegyest harcolt ki, illetve meg tudta nyerni párharcait, a Milos Pantovic által a ráadásban 66 méterről szerzett gól pedig már csak „hab volt a tortán”.

Emlékeztetett rá, hogy először csak pár percet kapott Thomas Reis vezetőedzőtől, de a pályán töltött idő egyre nőtt és most már úgy érzi, „B-opcióként” számítanak rá, ahonnan könnyedén lehet előre lépni, igaz, akár vissza is.

Kiemelte, hogy hazai pályán sokat számít az együttesnek a szurkolók által teremtett – eddig nem tapasztalt – fantasztikus atmoszféra, amely talán annak is köszönhető, hogy a Bochum régóta nem szerepelt az első osztályban. 

Céljuk a biztos bennmaradás, és úgy érzi, a saját kezükben van a sorsuk, mert „jönnek a pontok”.

A magyar játékos 2020 szeptemberében igazolt az akkor még másodosztályú VfL Bochumhoz. Az újonc 11 forduló után a 12. helyen áll a 18 csapatos bajnokságban.

(Borítókép: Lukas Schulze / Getty Images Hungary)  • Hírek
  • Hírek