16:00, December 01.
Horvátország 0
Belgium 0
Ahmad bin Ali Stadion F csoport
16:00, December 01.
Kanada 0
Marokkó 0
al-Tumama Stadion F csoport
20:00, December 01.
Japán 0
Spanyolország 0
Kalifa Nemzetközi Stadion E csoport
20:00, December 01.
Costa Rica 0
Németország 0

Southgate szeretné a vb-n is irányítani az angol válogatottat

2021.11.17. 10:35
A katari világbajnokságon való részvétel kiharcolása után készen áll szerződésének meghosszabbítására Gareth Southgate, a selejtezőcsoportját a magyarokat is megelőzve élen záró angol labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya.

Az 51 éves szakember azt mondta, most már olyan helyzetben van, hogy tárgyalóasztalhoz ülhet az Angol Labdarúgó Szövetség (FA) vezetőivel, és szerinte nem lesz nehéz dolguk a megállapodás megkötését illetően.

A részben budapesti rendezésű nyári Európa-bajnokságon ezüstérmes angolok az utolsó vb-selejtezős meccsükön 10–0-ra győztek San Marino vendégeként, s csoportelsőként, egyenes ágon kijutottak a jövő év végén sorra kerülő világbajnokságra. A magyar válogatott 4–0-ra kapott ki Budapesten tőlük, majd Londonban 1–1-es döntetlent játszott a háromoroszlánosokkal.

Southgate 2016 óta irányítja az angol válogatottat, mely azóta világbajnoki negyedik volt Oroszországban, majd döntőt játszott a nyári Eb-n, melyet az olaszokkal szemben, tizenegyesekkel elbukott. Jelenlegi szerződése 2022. július 31-ig szól.

Southgate elmondta, élvezi a közös munkát a jelenlegi szakmai stábbal és játékoskerettel, és eddig csupán azért nem egyeztetettek a hosszabbításáról, mert az Eb-re, majd a vb-selejtezőre koncentráltak.

Most jött el a legmegfelelőbb pillanat erre, átnézhetünk mindent, de nem számítok rá, hogy hosszadalmas és bonyolult lesz a tárgyalásunk

– jelentette ki Southgate, akinek a most érvényben lévő szerződése jövőre jár le, a brit média szerint pedig a 2024-es németországi Eb-ig hosszabbítanak vele, és a fizetését megduplázzák.

(MTI)  • Tippek
  • Hírek