új hír érkezett, kattintson a megtekintéshez!
  • 15’

    Ferran Torres játszotta magát tisztára egy jó csellel, aztán 20-ról lőtt laposan, de nem talált kaput.

  • 13’

    Pedri játszotta meg a támadót a tizenhatoson belül Oyarzabalt, de kicsit mögé jött a passz, nem tudta átvenni a labdát és így ziccer sem alakult ki.

  • 11’

    A várakozásoknak megfelelően a spanyolok birtokolják többet a labdát, türelmesen adogatnak a betömörülő olaszokkal szemben.

  • 4’

    Barella tekert balról a hosszú kapufára, de aztán emelkedett a partjelző zászlója les miatt.

  • 1’

    A fehérben játszó spanyolok indították útjára a labdát, az olaszok kék-fekete szerelést viselnek.

  • Az 1994-es világbajnokság negyeddöntőjében is egymás ellen játszott ez a két válogatott, amelyet 2–1-re nyertek a későbbi döntős olaszok. A találkozó 49. percében Mauro Tassotti orrba könyökölte az akkor 24 éves Luis Enriquét, aki az esetet követően körülbelül fél liter vért vesztett. Puhl Sándor nem vette észre a szabálytalanságot, később azonban nyolc meccsre eltiltották a vétkes olasz játékost, aki soha többé nem lépett pályára címeres mezben.

  • 2016-ban a nyolcaddöntőben találkozott a két válogatott, akkor némi meglepetésre az olaszok 2–0-ra győztek, az első gólt a most csapatkapitányként pályára lépő Giorgio Chiellini szerezte. Négy évvel korábban a csoportkörben és a fináléban is összecsaptak, először 1–1-es döntetlent játszottak, a döntőben pedig tükörsima, 4–0-s spanyol győzelem született, a ma kezdőként pályára lépő Jordi Alba is betalált. 2008-ban a negyeddöntőben keresztezték egymás útját, a későbbi győztes spanyolok tizenegyespárbaj után jutottak tovább, a két akkori keretből mára csak Chiellini maradt hírmondónak.

    Ma pedig elődöntőznek, azaz négy Eb alatt be is zárult a kör.

  • Mind Álvaro Morata, mind Gerard Moreno a kispadra szorult az elődöntőben, középcsatárként (vagy inkább hamis kilencesként) először kezd a kontinenstornán Mikel Oyarzabal. A Real Sociedad játékosa az eddigi öt találkozón kivétel nélkül csereként lépett pályára, a horvátok elleni gólparádé alkalmával ő szerezte csapata ötödik találatát. 

    A hispánoknál is van egy sérült, Pablo Sarabia nem tudja vállalni a játékot.

  • Az Eb talán legjobban teljesítő balhátvédje, Leonardo Spinazzola súlyos sérülést szenvedett a belgák elleni negyeddöntőben, ugyanis elszakadt az Achilles-ina. A Roma játékosát azóta sikeresen megoperálták Finnországban, de így is több hónapos kihagyásra kényszerül. Roberto Mancini szövetségi kapitány Emerson Palmierinek szavazott bizalmat Spinazzola helyén, így két friss BL-győztessel rohamoznak majd az olaszok (Jorginho a másik).

  • Már csak négy csapat van versenyben a győzelemért, azaz jönnek az elődöntők a labdarúgó Európa-bajnokságon. Innentől minden mérkőzést Londonban, a Wembleyben rendeznek, elsőként a latin rangadót, az Olaszország–Spanyolország meccset.