Luxus a köbön: tízmillió eurós játékosokat jegelnek a kispadon

GettyImages-1443256080
2022.12.08. 19:10
A katari labdarúgó-vb szünnapját kihasználva különböző érdekességekkel, statisztikákkal halmoznak el minket a labdarúgással foglalkozó szakportálok. Így tett a Transfermarkt is, amely közzétette a világbajnoki keretekbe nevezett, de pályára még nem lépő labdarúgók listáját. A felsorolás élén az angolok fiatal középpályása, James Maddison áll, akit 55 millió euróra taksálnak.

Mivel az angolok még versenyben vannak, a Leicester City középpályásának van esélye arra, hogy bemutatkozzon Katarban, ahogy a lista második helyezettjének, a negyvenmilliós argentin Angel Correának is.

A Villarreal fiatal támadójának, Yeremy Pinónak (38 millió euró) viszont egészen biztosan nem lesz erre lehetősége, tekintve hogy a spanyolok már kiestek a vb-ről, a csapat pedig hazatért. A hispánokhoz kötődő hír, hogy a mai napon a szövetség felbontotta a szövetségi kapitány, Luis Enrique szerződését.

Ugyanez a helyzet honfitársával, Robert Sánchezzel (32 millió) is, a Brighton kapusának sem jutott játékidő Katarban, ahogy a már szintén búcsúzó német trió – Karim Adeyemi (35 millió), Marc-André ter Stegen (30 millió), Julian Brandt (28 millió– tagjainak sem.

A top tíz maradék három futballistájának sorsa a szövetségi kapitányok kezében van, hiszen az argentin Paulo Dybala (30 millió), valamint a két angol, Conor Gallagher (32 millió) és Aaron Ramsdale (30 millió) együttese is harcban van még a világbajnoki trófeáért.

Ne maradjon le semmiről, böngéssze az Index világbajnoki mellékletét! Ide kattintva elérheti összes cikkünket, a menetrendet, a csoportállásokat, a kereteket, a helyszíneket és még sok minden mást.

(Borítókép: Alex Livesey – Danehouse / Getty Images Hungary)  • Hírek
  • Hírek