Még mindig nincs vége a Maradona-ügynek, ismét elhalasztották a kórházi személyzet tárgyalását

2024.09.13. 10:58
Másodszorra is elhalasztották a Diego Maradona haláláért felelős orvosok és ápolók ügyét. A tárgyalás idejét 2025 márciusára helyezték át, amely során a nyolc vádlott közül hét biztosan helyet foglal a vádlottak padján – írja a Buenos Aires Times.

Nem kap választ a kérdéseire a világ Diego Maradona hirtelen halálával kapcsolatban, legalább is nem most. Még 2023-ban döntött úgy a Buenos Aires külvárosában megtalálható San Isidró-i bíróság, hogy gondatlanságból elkövetett emberöléssel vádol meg nyolc embert, köztük Leopoldo Luque idegsebészt, Agustina Cosachov pszichiátert és Carlos Ángel Díaz pszichológust.

Amennyiben bebizonyítják a vádlottak bűnösségét, a bíróság nyolctól 25 évig terjedő szabadságvesztést róhat ki rájuk.

A per eredetileg június 9-én kezdődött volna, amit azonban október 2-ára halasztottak. Az egyik nővér a többiektől külön kihallgatást kérelmezett, így ő egy hónap múlva áll bíróság elé. A többiek a fentebbi döntés értelmében viszont csak jövő márciusban kerülnek sorra.

A halasztást Luque, Cosachov és Díaz kérelmezte, amit a bíróság és Maradona családja is elfogadott.

Diego Maradona 2020. november 25-én hunyt el szívrohamban, két héttel agyműtétje után. Az argentin minden idők egyik legjobb labdarúgója volt, 1986-ban Mexikóban az ő vezetésével nyerte meg a dél-amerikai ország története második világbajnoki címét. Karrierje során játszott az argentin Boca Juniorsban, a Barcelonában, illetve az olasz Napoliban is, ahol 188 tétmeccsen 81 gólt szerzett és két bajnoki címet nyert.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport