Boglárka
19 °C
35 °C

32 millió fontot kérnek David Villáért

2008.07.14. 17:12 Módosítva: 2008.07.14. 17:12
Hleb a Barcelonába ment, Crouch megegyezett a Portsmouthszal, az Eb-n nagyot durrantó Mehmet Aurélio a Betishez tart. Napi rendszerességgel jelentkező rovatunkban az európai átigazolási piac eseményeit, pletykáit, megvalósult transzfereit gyűjtögetjük.

Néhány héttel ezelőtt már lehetett sejteni, hogy Alekszandr Hleb nem marad az Arsenal alkalmazásában. A fehérorosz játékos előbb Wengernek szólt be (mondván, a szélen játszatja, pedig ő középen szeret), majd megtalálta Fabregast is (aki miatt a szélen kell játszania), aki önző és túl góléhes, azaz nem passzol akkor sem, ha a társ jobb helyzetben van.

A játékos a hírek szerint 15 millió fontért került a katalánokhoz, ahol a szinte biztosan távozó Ronaldinho helyét veszi át – természetesen a balszélen, így Hleb helyzete nem sokat változott. Wenger egyébiránt nem tervezi, hogy sokáig kotlik a Barcától érkező nagy halom pénzen, az összeg kétharmadát a jelenleg a Marseille alkalmazásában álló francia válogatott Samir Nasri leigazolására fogja költeni (pontosan 11,5 millió fontot).

És még mindig az Arsenal, de már kicsit kevésbé tényszerűen: Wenger megtette 19 millió fontos ajánlatát a Zenitnek Andrej Arsavinért, amire válaszul az oroszok közölték, szép az a 19, de 24 még szebb lenne. Az apró orosz sokat ér ugyan, de Wengernek most sokkal nagyobb szüksége lenne egy Adebayor pótlására alkalmas vérbeli befejező csatárra, mint egy hátrébbról induló, irányítani is képes játékosra – ilyenje már van, nem is egy.

Ki lesz a legnagyobb hal idén?

Külön cikkben emlékeztünk meg a Lampard-saga újabb fejezetéről, mely után már egészen biztos, hogy teljesen mindegy, mi lesz az ügy végkimenetele, a rossz szájíz garantálható. Roman Abramovics személyesen állta útját Lampardnak, ezért az Inter elnöke, Massimo Moratti a napokban Londonba utazik, hogy személyesen próbálja rávenni az orosz oligarchát, engedje el az angol válogatott középpályását.

A Chelsea is több vasat tart a tűzben, hiszen ha valóban távozik Drogba (szeretne nagyon), az ő helyettesítéséről is gondoskodniuk kell; természetesen nem tettek le Arsavinról, de arra az esetre, ha valamilyen csoda folytán mégsem sikerülne elhozni a Zenit játékosát, a londoniak puhatolózni kezdtek a Realnál Robinho ügyében, mire válaszul szép kerek összeg érkezett: 30 millió font. A madridiak, ha egyéb angliai terveik megfelelően alakulnak, valószínűleg olcsóbban is elengedik a játékost, de ehhez sok mindennek kell történnie.

Például le kell igazolniuk C. Ronaldót, és akkor elengedhetik Robbent és/vagy Robinhót, ám mivel a portugál szélsőért folytatott alkudozás megrekedt (a MU százat kér, a Real nyolcvanötöt adna), Schusterék figyelme a hamburgi Rafael Van Der Vaartra tolódott, aki az Európa-bajnokságon lényegesen meggyőzőbb teljesítményt nyújtott, mint a portugál, ráadásul lényegesen olcsóbb is nála.

Ahogy az várható volt, a Valencia erősen megkéri Villa árát, a 32 millió font rettenetesen soknak tűnik, ráadásul Benítez nem engedheti meg, hogy egy játékosért ennyit fizessen. Ugyanis időközben folyamatosan masszírozzák az Aston Villát Gareth Barry ügyében, de az ő árát is sokallják. Ráadásul a bevételi oldal is akadozik, a Juventus ugyanis kijelentette, hogy nem hajlandó 15 millió fontot fizetni Xabi Alonsóért.

A Juventus a fenti tranzakció meghiúsulása miatt minden erejét a dán Poulsen (Sevilla) megszerzésére fordítja, Burdissót (Inter) a PSG szeretné leigazolni, miután az olimpiára kívánkozó játékos összekapott a vezetőkkel. Erősítenek a görög klubok, az Olympiakosz Nuno Gomest szeretné, a Panathinaikosz az Arsenal brazil játékosára, Gilberto Silvára vetett szemet. Egy tegnapi hírhez kapcsolódva: ma már úgy néz ki, Roberto Carlos mégsem megy a Chelsea-be.