Alfréd
-3 °C
3 °C
Magyarország
ma 03:00
Magyarország
Alpesi sí

Keményen visszavágtunk Szlovéniának

2009.03.27. 11:19
0 hozzászólás

Újabb korosztályos válogatottunk lépett pályára a heti meccsdömping során, az U19-esek Szlovéniát verték 4-0-ra, miután kedden idegenben 2-0-ra kikaptak tőle. A 19 évesek válogatottját érdemes kiemelt figyelemmel kísérnünk, mert a tavalyi U19-es (az egyiptomi U20-as vb-re készülő válogatottról beszélünk) csapat tagjai közül többen még nem számítanak túlkorosnak, és jelenleg is tagjai az Ifj. Bene Ferenc és Pisont István által irányított gárdának.

Az mlsz.hu tájékoztatása szerint a magyar válogatott sokkal jobban játszott, mint a kedden elveszített meccsen, a szlovénok nem is bírták sokáig a nyomást, Szeleczki Alex már a 34. percben megszerezte a vezetést. Még az első félidőben büntetőből újra gólt szereztünk (az igen aktív Futácsi Márkót rúgták fel), majd a csehországi győzők egyike, Gosztonyi András csavart gyönyörű szabadrúgást a bal felső sarokba. A végeredményt a csereként beállt Szokol Zsolt állította be, a magyar válogatott alaposan visszavágott Szlovéniának a 2-0-s vereségért.

MAGYARORSZÁG-SZLOVÉNIA 4-0 (2-0)

Magyarország: Kovács Balázs - Fazakas Géza (Szokol Zsolt az 56. percben), Varga Péter, Szeleczki Alex, Tóvizi Tamás - Tamási Zsolt (Varga Bence a 64. percben), Iszlai Bence, Gosztolyi András (Bogdán Márk a 75. percben) - Bódi Ádám, Futács Márkó (Sváb Dániel a 87. percben), Kovács Dániel (Beliczky Gergő a 60. percben)

Gólszerzők: Szeleczki, Tamási, Gosztonyi, Szokol

„Sikerült hasznosítanunk a keddi meccs tapasztalatait, kijavítottuk a hibákat és most teljesen más szellemben futballoztunk - mondta az mlsz.hu-nak a meccs után ifjabb Bene Ferenc. - Játékosaink kellően agresszívak voltak, fel tudták venni az elvárt ritmust. Nem engedtük kibontakozni a szlovéneket, és ezúttal a támadójátékunk is eredményes volt.”

Az U19-es csapat májusban Szerbiában Eb-selejtezőt játszik, a hazaiak mellett a finnek és az osztrákok lesznek a mieink ellenfelei.