Sándor, Ede
-5 °C
-2 °C

Elhunyt Farkas József mesteredző

2009.08.30. 13:24
0 hozzászólás

Életének 83 évében elhunyt Farkas József, a Budapesti Vasutas SC utánpótlásedzője, számtalan, később a válogatottságig jutott futballista felfedezője, aki többek között Törőcsik András, Fekete László és Petry Zsolt nevelőedzője is volt. Farkas József sokáig a Budapesti Labdarúgó Szövetség elnökségének tagjaként is tevékenykedett.

Az egyik legjobb edző volt, akivel valaha is találkoztam - mondta az mlsz.hu-nak Törőcsik András, az Újpesti Dózsa volt negyvenötszörös válogatott csatára. - Mi, gyerekek úgy szerettük, mintha második édesapánk lenne, nagyon sokat köszönhetünk neki. Utoljára tavaly futottunk össze és természetesen nagyon örültünk egymásnak. Józsi bácsi halála nagy veszteség a magyar labdarúgás számára.

Kisteleki István, a Magyar Labdarúgó Szövetség elnöke dolgozott együtt a BVSC-ben Farkas Józseffel. A szövetség vezetője szoros kapcsolatot alakított ki az edzővel, akiben csodálatos egyéniséget ismert meg, akinek szó szerint élete volt a fiatalokkal való foglalkozás.

Petry Zsoltnak is nagy csapás az edző elvesztése. Válogatottunk kapusedzője, aki harmincnyolc alkalommal védte a nemzeti csapat kapuját nagyon tisztelte őt, olyan hálás volt neki, hogy amikor megkötötte első külföldi szerződését Genkben, mezét hazaküldte volt edzőjének.

Farkas József búcsúztatása szeptember 11-én, pénteken 14 órakor lesz a Szent Gellért Plébániatemplom urnatemetőjében (Bartók Béla út).