Valter
15 °C
25 °C
Index - In English In English Eng

Koman nélkül is pont kell az U21-esektől

2010.08.11. 11:37
2 hozzászólás

Magyar válogatott legutóbb 3-1-re nyert a zenicai Bilino Polje stadionban, a felnőttek után négy évvel az U21-es csapat játszik fontos Eb-selejtezőt Boszniában. Róth Antal csapata egy döntetlennel sem lenne rossz helyzetben, de győzelemmel elérhető lenne a csoportelsőség.

Magyarország az első helyen álló Wales, és Olaszország mögött harmadik, de eggyel kevesebb meccset játszott. A boszniai siker az olaszok megelőzését jelentené, és mivel a hátralevő két meccsét hazai pályán játssza a csapat (Boszniával és Walesszel), jó pozícióba kerülne. Az első hely sem jelent automatikus Eb-részvételt, a 10 csoportelsőt, és a négy legjobb másodikat párokba sorsolják, a playoffból lehet az Eb-re kijutni.

Bosznia nem könnyű ellenfél, Szarajevóban legyőzte korábban a csoportelső Walest is, bár az első körben hazai pályán kapott ki Luxemburgtól. A kínos vereség ellenére egyáltalán nem esélytelen a továbbjutásra, szerdai győzelmével meg is előzné Magyarországot.

A csoport állása

1. Wales 13 pont (6 mérkőzésből)
2. Olaszország 10 (6)
3. Magyarország 9 (5)
4. Bosznia-Hercegovina 7 (5)
6. Luxemburg 4 (8)

Róth Antal a szövetség honlapjának elmondta, a csapat egységében, és nemzetközi rutinjában bízik. „Kielemeztük a bosnyákok játékát, nagyon jól felkészített, szervezett, tudatos csapatot ismertünk meg, amelyben egy-két kiemelkedő képességű játékos is helyet kap - mondta a válogatott élére néhány hete kinevezett szövetségi edző az utolsó edzés előtt.

„Ezt a szervezettséget nem adják fel támadásban sem, ezért kontrákat is nehéz ellenük vezetni. A mieink oldalán a nagyobb nemzetközi rutin áll, csapatunk már többször is bizonyította, hogy képes bárki ellen helyt állni. Futballistáim motiváltak, és ez csapatszinten is meghozhatja az eredményét.”

Csak Koman Vladimir hiányzik, de ő nagyon

A magyar válogatott keretében nincs sérült, mindenki vállalhatja a játékot Boszniában. A csapat gerincét az egyiptomi bronzérmesek alkotják, de az irányító, Koman Vladimir nem lesz ott, mert Egervári Sándor elvitte a felnőtt válogatottal Londonba. A csapat esze nélkül jóval nehezebb lesz a magyarok dolga, a világbajnokságon láthattuk, kulcsszereplő a Sampdoria támadója, aki visszalépett a labdákért, és leosztotta őket. Valószínűleg komoly viták előzték meg Koman felnőttekhez való behívását, hiszen a londoni mérkőzés ugyan az utolsó felkészülési lehetőség az Eb-selejtezők előtt, de mégis csak egy barátságos meccs, miközben az U21-esek az Eb-ért, és az olimpiáért játszanak Boszniában - az irányítójuk nélkül.

A délután 17 órakor kezdődő meccsen várhatóan kánikula lesz, az MLSZ tudósítása szerint 3-4 ezer nézőt várnak a Bilino Polje stadionba. A játékvezető a német Peter Sippel, a mérkőzést a Sport1 élőben közvetíti.