Gellért, Mercédesz
12 °C
16 °C

Dunga lett a brazil szövetségi kapitány

MTI
2006.07.25. 10:38

Meglepetésre a mindenfajta edzői tapasztalat nélkül álló Dungát nevezték ki az ötszörös világbajnok brazil labdarúgó-válogatott új szövetségi kapitányává. A Carlos Caetano Bledorn Verri néven született korábbi védekező középpályás volt a kapitánya az 1994-es vb-n aranyérmet nyert gárdának.

"Szeretném, ha a csapat azzal az elszántsággal és odaadással küzdene, amellyel én léptem pályára aktív játékosként. A győzelem igénye elengedhetetlen a brazil válogatottban" - jelentette ki a 42 éves tréner. Ricardo Teixeira, a szövetség elnöke azzal indokolta Dunga váratlan megbízását, hogy a szurkolók egy lelkes edzőre vágytak, és az ő személyében ezennel meg is kapták.

"Két óra alatt megállapodtunk. Nagy átszervezés kezdődik a nemzeti együttesben, amely a 2010-es dél-afrikai, majd a 2014-es, remélhetőleg hazai rendezésű világbajnokságon már érződni fog" - tette hozzá a sportvezető.

A szövetségi kapitányi posztra három másik szakembert tartottak esélyesnek: a Sao Paulóval tavaly klub-vb-t nyerő, jelenleg a japán Kashima Antlers kispadján ülő Paulo Autuorit, az FC Santost irányító Vanderlei Luxemburgót és a portugál válogatottnál nemrég 2008-ig hosszabbító Luiz Felipe Scolarit.