Sára, Márió
-5 °C
2 °C

Jövő héttől kezdődhet az FTC átalakítása

MTI
2008.04.28. 21:10

Rieb György, az FTC elnöke szerint jövő péntektől kezdődhet el az érdemi átalakítási munka a fővárosi futballklubnál. "Legkésőbb addig kell az angol befektetőnek átutalnia a szerződésben rögzített vételárat, ha ez megtörtént, akkor kerül sor a tényleges tulajdonosváltásra - mondta Rieb az MTI-nek. - Ezt követi egy alapos átvilágítás és valamennyi tartozás rendezése. Ha a múltat sikerült teljesen lezárni, akkor kezdhetünk el a jövővel foglalkozni."

A sportvezető hozzátette: az új stadion építésének előkészítése akár 8 hónapig, azaz 2009. január-februárig is elhúzódhat.

"Először bontási engedélyt kell kérnünk a mostani stadionra, majd egy környezeti hatástanulmányt csináltatunk, utána el kell fogadtatni a ferencvárosi önkormányzattal az új aréna tervrajzát, ezt követően kérhetünk építési engedélyt és ennek birtokában kezdődhetnek el a munkálatok. Minden engedély kiadásánál 30-60 nap áll az illetékes döntéshozó rendelkezésére, ezért számolunk úgy, hogy a beruházás várhatóan jövőre kezdődik el, de ennek felügyelete és lebonyolítása már a futballcsapatot működtető Zrt. feladata lesz."

Az FTC április 9-én írta alá a befektetői szerződést az Üllői úti 6 plusz 2 hektáros ingatlan tulajdonjogának értékesítéséről. A megállapodás a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő (MNV) ZRt., a Ferencváros, a létesítményt üzemeltető Sportfólió Kht. és az angol befektető, a Real Esplanade között jött létre.

Az új tulajdonosnak az aláírástól számított 30 napon belül kell átutalnia a vételárat, melyből az állam 3,45, míg a klub 2,3 milliárd forinthoz jut. Rieb György korábban azt mondta, hogy a klub adóssága 1,7-1,8 milliárd forint.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!