Lukács
5 °C
20 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Jövő héttől kezdődhet az FTC átalakítása

MTI
2008.04.28. 21:10

Rieb György, az FTC elnöke szerint jövő péntektől kezdődhet el az érdemi átalakítási munka a fővárosi futballklubnál. "Legkésőbb addig kell az angol befektetőnek átutalnia a szerződésben rögzített vételárat, ha ez megtörtént, akkor kerül sor a tényleges tulajdonosváltásra - mondta Rieb az MTI-nek. - Ezt követi egy alapos átvilágítás és valamennyi tartozás rendezése. Ha a múltat sikerült teljesen lezárni, akkor kezdhetünk el a jövővel foglalkozni."

A sportvezető hozzátette: az új stadion építésének előkészítése akár 8 hónapig, azaz 2009. január-februárig is elhúzódhat.

"Először bontási engedélyt kell kérnünk a mostani stadionra, majd egy környezeti hatástanulmányt csináltatunk, utána el kell fogadtatni a ferencvárosi önkormányzattal az új aréna tervrajzát, ezt követően kérhetünk építési engedélyt és ennek birtokában kezdődhetnek el a munkálatok. Minden engedély kiadásánál 30-60 nap áll az illetékes döntéshozó rendelkezésére, ezért számolunk úgy, hogy a beruházás várhatóan jövőre kezdődik el, de ennek felügyelete és lebonyolítása már a futballcsapatot működtető Zrt. feladata lesz."

Az FTC április 9-én írta alá a befektetői szerződést az Üllői úti 6 plusz 2 hektáros ingatlan tulajdonjogának értékesítéséről. A megállapodás a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő (MNV) ZRt., a Ferencváros, a létesítményt üzemeltető Sportfólió Kht. és az angol befektető, a Real Esplanade között jött létre.

Az új tulajdonosnak az aláírástól számított 30 napon belül kell átutalnia a vételárat, melyből az állam 3,45, míg a klub 2,3 milliárd forinthoz jut. Rieb György korábban azt mondta, hogy a klub adóssága 1,7-1,8 milliárd forint.