Judit
3 °C
7 °C

Üres futballstadionok, pénzügyi gondok Portugáliában

2008.09.07. 07:46

Négy évvel a labdarúgó Európa-bajnokság megrendezése után a tornára épített vagy felújított stadionok fele szinte üres a hazai mérkőzéseken Portugáliában, a fenntartók pedig anyagi gondokkal küszködnek. A tíz érintett aréna felében a 25 százalékot sem éri el a látogatottsági arány a helyi labdarúgóliga összesítése alapján.

A leglátványosabb példa a Boavistáé. A portói csapatot a 2003/2004-es bundabotrányban való érintettsége miatt idén visszasorolták, stadionját pedig a klub adó- és járuléktartozásai miatt az adóhatóság lefoglalta és árverésre bocsátotta. A 28 ezres létesítménybe egyébként már a legutóbbi szezonban is átlagosan csupán 5400-an látogattak ki.

Faro és Loulé húsz évre eladósodott az algarvei stadion felújítása és fenntartása miatt, miközben a helyi alakulat már a harmadik vonalban szerepel. (MTI)

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?