Lázár, Olimpia
-6 °C
-1 °C

Kőzápor sebesítette meg a partjelzőt

2008.09.20. 15:57 Módosítva: 2015-05-21 04:03:58
Dühöngő szurkolók vetettek véget a Dél-Amerika-kupa egyik selejtezőmeccsének Paraguay fővárosában. Az Olimpia-Católica találkozót öt perccel a vége előtt fújta le a játékvezető, mert kövek sebesítették meg súlyosan az egyik partjelzőt.

A legjobb tizenhat közé jutásért játszották az előselejtezőket a héten a második számú dél-amerikai futballkupában, a földrészről elnevezett Copa Sudamericanában. Az odavágón a chilei Católica Universidad átgyalogolt a paraguayi Olimpián. A 4-0 azért is volt meglepő, mert a hazaiak nem voltak nagy formában korábban, az Olimpia ellenben a sajtó szerint lelketlenül játszott.

A szerdai visszavágó előtt az asuncioni csapat edzőt is váltott és bravúrra készült. Egy tudósítás szerint ennek megfelelően nagy rohamokkal kezdtek, azonban hiába szerezuték meg a vezetést, a Católica már a szünet előtt 2-1-re vezetett. A folytatásban sikerült az egyenlítés egy büntetőből, azonban ezután már sem a játékosok, sem a nézők nem fékezték az indulataikat, René Ortubé játékvezető pedig nem volt elég határozott.

A pályán egyre keményebbek lettek a belépők, a nézők meg köveket ragadtak magukhoz. A helyzet akkor vált tarthatatlanná, amikor a 85. percben kiállították Hans Martinezt, a hazaiak éppen beállt játékosát. A lelátóhoz közel álló Jorge Calderon partjelzőt ekkor találta el egy kőzápor.

A bíró ekkor lefújta a mérkőzést. Calderont kórházba kellett szállítani, a játékvezetőt, illetve a vendégjátékosokat a rendőröknek kellett kimenekíteniük a stadionból.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!