Endre, Elek
17 °C
30 °C

Végleg eldőlhet az olasz futballbajnoki cím

2009.04.10. 11:06

A múlt heti Chievo elleni pontvesztéssel szinte kilátástalan helyzetbe került a második Juventus, melynek bajnoki címről szőtt álmait a negyedik Genoa zúzhatja végleg porrá szombaton, az olasz labdarúgó Serie A 31. fordulójában.

A torinóiak múlt vasárnapi 3-3-a után a vezető Internazionale előnye már kilenc pont, ami nyolc fordulóval a vége előtt a szakértők többsége szerint szinte behozhatatlan. A Juventusnak ezért a továbbiakban egyetlen meccsen sem szabadna botlania, márpedig a szezonban kiválóan teljesítő, Bajnokok Ligája-indulásról álmodó Genoa otthonában nagyon nehéz nyerni, amit bizonyít, hogy ez csupán egyetlen csapatnak sikerült eddig a 2008/2009-es kiírásban.

"A korábbi hétpontos különbség is nagyon soknak tűnt, de most már szinte lehetetlennek látszik, hogy utolérjük az Intert" - nyilatkozta Giorgio Chiellini, a Juventus válogatott védője.

A torinóiaknál nem túl rózsás a hangulat, pedig a helyzet érdekessége, hogy a jövő hét végére akár gyökeresen megváltozhat minden. Az éllovas milánóiak ugyanis szombaton a nyolcadik, mindenkire veszélyes Palermót fogadják, majd április 18-án következik a Juve-Inter rangadó. Azaz alig több mint egy hét múlva, akár három pontra is csökkenhet az első két csapat közötti különbség, ami hat forduló alatt ledolgozható. Igaz, a kilencből éppúgy lehet 15 pont is a differencia.

A többi nagy csapatnak sem lesz könnyű dolga a hétvégén, hiszen a harmadik AC Milan az utóbbi időben alaposan feljavult Chievóhoz látogat, az ötödik Fiorentina pedig a hetedik Cagliarit fogadja.

A meccsek sorából szintén kiemelkedik fővárosi rangadó: a kilencedik SS Lazio és a hatodik AS Roma között.

Serie A, 31. forduló:

Szombat: Bologna-Siena 15 ó Chievo-AC Milan 15 Fiorentina-Cagliari 15 Internazionale-Palermo 15 SS Lazio-AS Roma 15 Lecce-Sampdoria 15 Napoli-Atalanta 15 Torino-Catania 15 Genoa-Juventus 20:30

Vasárnap: Reggina-Udinese 16 ó (MTI)