Hortenzia, Gergő
-2 °C
8 °C

Mircea Lucescu nem lesz a román futballválogatott kapitánya

2009.04.20. 14:43

A Gazeta Sporturilor című bukaresti sportújság emlékeztet arra, hogy a múlt héten a Román Labdarúgó Szövetség (FRF) ajánlatot tett a szakembernek, vegye át a román nemzeti tizenegy irányítását. Az UEFA Kupa elődöntőjébe jutott Donyeck honlapja szerint azonban Mircea Lucescu megegyezett Rinat Ahmetovval, az ukrán csapat elnökével, és elfogadta ez utóbbi szerződés-hosszabbítási ajánlatát.

"Elégedettséggel jelentjük be, hogy a Donyeck történetében a legsikeresebb edzőnek számító Lucescu nálunk folytatja munkáját" - olvasható az ukrán csapat honlapján.

A román sajtó értesülései szerint Ahmetov az eddigi évi hárommillió eurós fizetésnél magasabb bért kínált fel Lucescunak, miközben a román szakszövetség csak évi félmilliót ajánlott neki. A román szövetségi kapitányi poszt azt követően üresedett meg, hogy a FRF menesztette a 2010-es dél-afrikai világbajnokság selejtezőjében eddig gyengén szereplő válogatott éléről Victor Piturcát. A román csapat, amely öt mérkőzésen mindössze négy pontot szerzett, gyakorlatilag már esélytelen arra, hogy kijusson a világbajnokságra. (MTI)