Augusztusban magyar-román futballmeccs Cozma emlékére

2009.04.28. 18:37 Módosítva: 2009.04.28. 19:26

A magyar labdarúgó-válogatott augusztus 12-én Romániával találkozik a Puskás Ferenc Stadionban barátságos mérkőzésen, melyen az MKB Veszprém február 8-án meggyilkolt román kézilabdázójára, Marian Cozmára emlékeznek. Erről a Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) tájékoztatta kedden az MTI-t.

Ez a találkozó lesz Erwin Koeman csapatának utolsó felkészülési összecsapása a svédek és portugálok elleni, szeptemberi, sorsdöntőnek ígérkező hazai világbajnoki selejtezők előtt. A román válogatottnak jelenleg nincs szövetségi kapitánya, miután a 2010-es dél-afrikai vb kvalifikációjában eddig gyengén szereplő együttes éléről menesztették Victor Piturcát. A román csapat, amely öt mérkőzésen mindössze négy pontot szerzett, gyakorlatilag már esélytelen arra, hogy kijusson a világbajnokságra.

"Örülök, hogy a románok lesznek az ellenfeleink a nagy őszi sorozatunkat megelőző utolsó előkészületi mérkőzésen" - mondta az MLSZ honlapjának Erwin Koeman. "Igaz, mostanában akadnak problémáik, de vitathatatlanul erős a csapatuk, sok a technikás játékosuk, akikkel szemben megfelelően tesztelhetem majd a formánkat 3-4 héttel a portugálok és a svédek elleni vb-selejtezők előtt".
"Ez a találkozó is a pozitív kép kialakításához járul hozzá" - mondta az MTI-nek Kisteleki István, az MLSZ elnöke. "Persze gondoltunk a találkozó kapcsán esetleg felmerülő problémákra, de Marian Cozma halálának szomorú apropója és a megemlékezés révén talán ez is visszaszorítható és a két nép közelebb hozható egymáshoz a futball révén."
(MTI)  • Hírek
  • Hírek