Rudolf
2 °C
13 °C

A brazilokat is kirabolták Dél-Afrikában

2009.06.22. 09:54

Az egyiptomi után a brazil labdarúgó-válogatottat is meglopták a Dél-afrikai Köztársaságban zajló Konföderációs Kupán. A dél-amerikai ország szövetségének szóvivője szerint az eset még pénteken történt a Pretoria melletti Centurion Lake Hotelben, ahol Klebernek és a csapat gyúrójának is pénz tűnt el a szobájából. Csütörtökön az egyiptomiak panaszolták el, hogy miközben az olaszok ellen 1-0-ra megnyert csoportmérkőzésen szerepeltek, összesen 2400 dollárjuknak tűnt el a szállodában. A helyi sajtó ugyanakkor úgy számolt be az incidensről, hogy az észak-afrikaiak hiányos öltözetű hölgyek társaságában ünnepelték meg a világbajnok feletti győzelmet. Erre reagálva Szamir Zahir, az egyiptomi szövetség elnöke kijelentette:

„Azért állítják ezt, hogy eltereljék a figyelmet a lényegről, azaz a biztonságról, és a csapatunk körüli botrányként tálalják a történteket.”

A Konföderációs Kupán felmerült biztonsági problémák hallatán Okada Takesi japán szakvezető vasárnap közölte: jól őrzött magánhotelekben szeretné elszállásoltatni a válogatottat a jövő évi, ugyancsak a Dél-afrikai Köztársaságban sorra kerülő világbajnokság alatt. (MTI)