Cecília
7 °C
12 °C
Index - In English In English Eng

FIFA-továbbképzés magyar edzőknek

2009.10.01. 18:37 Módosítva: 2009.10.01. 18:43

Csütörtökön a szakmai továbbképzéssel megkezdődött a Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) telki edzőcentrumában a nemzetközi szövetség (FIFA) és a Magyar Gyermek Labdarúgó Szövetség (MGYLSZ) négynapos rendezvénye.

Az 5-12 éves futballisták képzéséről, versenyeztetéséről szóló elméleti és gyakorlati anyagot két FIFA-instruktor, a svájci Jean-Marie Conz és a francia Yvon Avry irányítja. Az előadásokon 50 magyar szakember vesz részt.

"A FIFA programjának elsődleges célja, hogy minél több gyerek számára teremtse meg a lehetőséget arra, hogy futballozhasson, ennek érdekében pedig a szakemberek megfelelő felkészítése a legfontosabb" - mondta Avry az MLSZ honlapján. "Nagyszerűek azok a fejlesztések, amelyeket az MLSZ az utóbbi időben végrehajtott, külön kiemelem itt a pályalétesítésre szakosodott OLLÉ-OMV programot, illetve a csodálatos telki edzőcentrumot."

A FIFA 20.000 euróval, valamint sporteszközökkel és szakkönyvekkel támogatja az MGYLSZ rendezvényét, amelyen csütörtökön és pénteken a délelőtti elméleti oktatás után a 6-8 éves gyerekekkel való gyakorlati foglalkozás következik. A programon korábbi válogatott labdarúgók, az MGYLSZ nagykövetei is jelen lesznek, így többek között Kovács Zoltán, Mészöly Géza és Vincze Ottó is.