Előd
7 °C
17 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Futballszurkolók csaptak össze a német másodosztályú rangadón

2009.11.03. 13:32

A mérkőzés előtt és alatt, majd azután az utcán is súlyos szurkolói rendbontásokra került sor a német másodosztályú Hansa Rostock és a St. Pauli labdarúgócsapatának hétfő esti mérkőzésén. A két klub hívei hosszú ideje rivalizálnak egymással, s már az előző szezonban is többször összecsaptak. Ezúttal a vendéglátók már a meccs előtt megdobálták az érkező St. Pauli-híveket, majd a találkozó alatt is folytatódtak a botrányos jelentek. A játékvezető három percre meg is szakította a mérkőzést a vendégek vezető gólja után gyújtott tűzijátékok miatt.

A meccset 2-0-ra nyerte végül a St. Pauli, amit nem tudtak elviselni a rostocki szurkolók. Közülük mintegy 500-an kezdeményeztek harcot, kövekkel, üvegekkel, petárdákkal dobálták meg az ellenfél szimpatizánsait. A találkozót 1500 rendőr biztosította, akiknek a lefújás után két órával sikerült helyreállítaniuk a rendet a városban. Huszonhárom hazai drukkert előállítottak, 27 rendőr szenvedett könnyebb sérülést. A német kormány illetékes minisztere is megszólalt az ügyben, és súlyos büntetéseket helyezett kilátásba. A drukkereket várhatóan kitiltják a stadionokból.