Albert, Lipót
2 °C
12 °C

Orbán fenntartja Koemannal szembeni kritikáját

2009.11.12. 09:27

Orbán Viktor sajnálja, hogy a labdarúgó-válogatottal kapcsolatban korábban megfogalmazott véleményét politikainak minősítette Erwin Koeman szövetségi kapitány, egyúttal fenntartja álláspontját, miszerint a szakvezetőnek több időt kellene Magyarországon töltenie.

A Fidesz elnöke, aki egyben a felcsúti Puskás Akadémia alapítója is, erről a Blikkben csütörtökön megjelent interjúban beszélt.

A politikusnak a szövetségi kapitány karaktere bejön, mert mint mondta, higgadt, vízhordó típus, de olcsó ravaszkodásnak tartja, hogy kritikáját politikainak minősítette.

„Nálunk tízmillió embernek van véleménye a fociról, s azt nem tartom helyesnek, ha valaki ebből bárkit – akár engem is – ki akar zárni. Volt és lesz véleményem, el is fogom mondani. Ha úgy tetszik: benne van a jegyárban” - tette hozzá.

Orbán szerint a kapitány vérprofi, pénzért dolgozik, s nem szakad meg a szíve, ha nem sikerül teljesíteni a kitűzött célt.

„Azt a kioktató hangot pedig, amelyen újabban megszólal, mi, magyar szurkolók aligha fogjuk elfogadni” – folytatta a politikus, aki szerint Lothar Matthäust is azért fogadta el annak idején a hazai közvélemény, mert ideköltözött, és klubmérkőzéseken lehetett vele találkozni. Orbán még felrótta Koemannak, hogy a svédek és a portugálok elleni hazai világbajnoki selejtezőkön gúzsba volt kötve a válogatott.

„Senki sem vár esztelen, fej és gondolkodás nélküli rohamozást, de győzni akarást, eltökéltséget, győzelmet szolgáló edzői koncepciót igen.”

A lap felvetette a DAC-Slovan szlovák bajnoki mérkőzésen történteket is, illetve azt, hogy elfogadható magyarázat egy éve nem érkezett, erre Orbán úgy reagált: A dunaszerdahelyi olyan eset, amelyet futballhuliganizmusnak próbálnak beállítani Szlovákiában, holott valójában az a magyar nemzeti öntudattal szembeni brutális hatósági fellépés volt.