Előd
7 °C
17 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

A labdarúgás egyre népszerűbb Észak-Amerikában

2009.11.17. 10:15

Egyre népszerűbb, s lassan az irányítók által megálmodott ismertségnek fog örvendeni az észak-amerikai profi labdarúgó-bajnokság - véli az MLS első embere. Don Garber Miamiban, a vasárnapi Los Angeles Galaxy-Real Salt Lake döntőt felvezető hétfői sajtótájékoztatón beszélt újságíróknak arról, hogy a liga csapatai jelentős részének komoly szurkolótábora van már, olyan drukkerekkel, akik utazni is hajlandóak kedvenceikért.

„Hosszú évekig azt lehetett mindenhonnan hallani, hogy ez a sportág soha sem lesz népszerű az Egyesült Államokban és Kanadában, mert az emberek nem értik, nem érzik magukénak, csak a gyerekek játsszák, ám már a középiskolában felhagynak vele – nyilatkozta az MLS-vezér. – Ezzel szemben mára olyan városokban mint Seattle, Toronto vagy Chicago nagy népszerűségnek örvend. Egyre több csapatunk van, a nézőszám emelkedik, és a médiában is egyre nagyobb terjedelemben foglalkoznak velünk.”

Az MLS mostani szezonjának átlagnézőszáma 16.037 volt, ám a bajnoksághoz most csatlakozó Seattle Sounders meccseit 30 ezren látogatták. A ligánál azt szeretnék, ha belátható időn belül 20 csapatosra tudnák növelni a létszámot a jelenlegi 15-ről. Erre van is esély, mivel jövőre már ott lesz a mezőnyben a Philadelphia Union is, majd 2011-ben érkezik egy vancouveri és egy portlandi gárda.