Orsolya
7 °C
15 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

A FIFA felfüggesztette Irak tagságát

2009.11.20. 20:08

A Nemzetközi Labdarúgó-szövetség (FIFA) pénteken felfüggesztette Irak tagságát, így az ország válogatottjai nem játszhatnak nemzetközi találkozókat. A FIFA illetékes bizottsága azért döntött így, mert az ázsiai ország olimpiai bizottsága hétfőn feloszlatta a helyi labdarúgó-szövetséget.

Irakban az olimpiai bizottság és a futball vezetőinek viszonya a múlt évben mérgesedett el, amikor az ország sportéletének vezetéséért vetélkedtek. A FIFA kedden még csupán figyelmeztette Irakot, s csütörtök éjfélig adott haladékot a nemzeti szövetség vezérkarának visszahelyezésére, ám ez nem történt meg.

A döntés értelmében Irak egyetlen válogatottja sem vívhat a jövőben nemzetközi találkozókat, emellett a FIFA a támogatásainak folyósítását is felfüggesztette.