Salamon
12 °C
13 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Moggit és társait felmentették

2009.11.24. 16:31

Luciano Moggit, a 2006-ban kirobbant olasz bundabotrány központi figuráját, a Juventus labdarúgócsapatának korábbi főigazgatóját és két társát kedden felmentették a szabálytalan könyvelés vádja alól.

Moggit, illetve Antonio Giraudót és Roberto Bettegát, a torinóiak korábbi igazgatóit azzal vádolták, hogy a klubnál töltött éveik alatt trükköztek a játékosvásárlások és -eladások körüli pénzekkel.

A bundabotrány kapcsán korábban Moggit öt évre eltiltották a futballtól, továbbá 18 hónapos felfüggesztett börtönbüntetést kapott, mert társaival évekig fenyegetéssel, zsarolással érte el, hogy a játékosok őket bízzák meg az átigazolásukkal kapcsolatos ügyintézéssel. A klubvezetőkről is gyűjtöttek kompromittáló információkat, melyeket később arra használtak fel, hogy az általuk kiválasztott csapatot rákényszerítsék játékosaik leigazolására.