Valér
-1 °C
0 °C

A Mallorca lesz a Real Madrid vendége a hétvégén

2010.01.08. 11:49

A második és a negyedik, vagyis a Real Madrid és a Real Mallorca összecsapása számít az e hétvégi, 17. forduló rangadójának a spanyol futballbajnokságban. A 40 ponttal első FC Barcelona mögött 38 ponttal álló fővárosi csapat nyilvánvalóan tartani akarja a lépést a katalánokkal, de ez a célja a vasárnap esti vendégnek is, amely az eredmények szerencsés alakulása esetén sikerével feljöhetne a tabella harmadik helyére. A statisztika azonban korántsem ígér diadalt a látogatók számára. A Primera Divisiónban eleddig 30 pontot gyűjtött Real Mallorca a Santiago Bernabéu Stadionban játszott legutóbbi nyolc meccse közül csupán egyet nyert meg, s valószínűtlen, hogy a második győzelem éppen most születik meg. Azért sem tűnik érdemesnek vendéggyőzelemre tippelni, mert egyfelől a madridi gárdába várhatóan visszatér az ágyéksérülés miatt több mint egy hónapot kihagyni kényszerült brazil játékmester, Kaká, másfelől pedig a Mallorca csütörtökön kikapott 2-1-re a Király Kupában a másodosztályú Rayo Vallecanótól a nyolcaddöntős párharc első meccsén.

A Barcelona madridi siker esetén is megőrizheti vezető pozícióját, ehhez a címvédőnek a forduló zárótalálkozóján nyernie kell az alsóházban, a 17. helyen tanyázó Tenerife vendégeként, ami cseppet sem teljesíthetetlen feladat. Ráadásul Pep Guardiola csapatának adóssága van a szurkolókkal szemben, miután a Király Kupa hétközi állomásán kínos kudarcot vallott a Sevillától odahaza elszenvedett 2-1-es vereségével.

Az élcsoportból a dobogón jelenleg harmadik, 32 pontos Valencia kapja a legkevésbé veszélyes ellenfelet: az újonc és a többiektől utcahosszal lemaradt, eddig alig 7 pontot szerzett Xerezhez megy. Vadócz Krisztián csapata, a 12. Osasuna viszont csak bravúrral gyarapíthatja pontjai számát (17) a 28 ponttal a 6. pozíciót elfoglaló Deportivo La Coruna otthonában.