Gál
8 °C
22 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

A FIFA január 18-án tárgyalja Henry kezezését

2010.01.09. 08:57

Január 18-án tárgyalja a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) fegyelmi bizottsága Thierry Henry tavaly novemberben, az írek elleni világbajnoki selejtező visszavágóján elkövetett szabálytalanságát, amely után a franciák megszerezték a győztes gólt.

A novemberi, párizsi meccs 103. percében a támadó kézzel szelídítette meg a labdát, mielőtt William Gallashoz továbbította, aki aztán kialakította az 1-1-es, összesítésben 2-1-es végeredményt, amellyel Franciaország kijutott az idei dél-afrikai világbajnokságra. Az FC Barcelona csatára a kezezést utóbb el is ismerte.

A FIFA az írek későbbi tiltakozó beadványára reagálva kizárta annak a lehetőségét, hogy a házigazdák nyilvánvalóan szabálytalan, s végül továbbjutást érő gólja miatt megismételjék a párizsi összecsapást.