Gusztáv
3 °C
7 °C

Jótékonykodnak a német futballklubok

2010.01.20. 11:29

Jótékonysági mérkőzésen csap össze a haiti földrengés károsultjainak megsegítésére a Wolfsburg és a Bayern München, míg a Borussia Mönchengladbach és a Schalke 04 ugyancsak segít a rászorulóknak.

A címvédő Wolfsburg és a bajor elitalakulat találkozójának időpontja nem ismeretes, egyelőre annyit tudni, hogy a következő fél évben kerül rá sor. A két klubot szponzoráló Volkswagen és Audi már jelezte, hogy egymillió eurós összeget garantál a világ egyik legszegényebb államának.

A Mönchengladbach bejelentette, hogy a január 30-i, Werder Bremen elleni meccsre szerda reggeltől eladott jegyek bevételét Haitira utalja át. Eddig 44 ezer belépő talált gazdára, a fennmaradó 10 ezer jegy után pedig 200 ezer euróval számol az egyesület. A Shalke 04 saját alapítványán keresztül juttat el 100 ezer eurót a katasztrófa sújtotta térségbe, nyáron pedig Port-au-Prince-ben megmérkőzik a karibi ország legjobbjaival. A múlt keddi földrengés több tízezer halálos áldozatot követelt, másfél millió embert pedig hajléktalanná tett Haitiban.