Teréz
5 °C
23 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Jótékonykodnak a német futballklubok

2010.01.20. 11:29

Jótékonysági mérkőzésen csap össze a haiti földrengés károsultjainak megsegítésére a Wolfsburg és a Bayern München, míg a Borussia Mönchengladbach és a Schalke 04 ugyancsak segít a rászorulóknak.

A címvédő Wolfsburg és a bajor elitalakulat találkozójának időpontja nem ismeretes, egyelőre annyit tudni, hogy a következő fél évben kerül rá sor. A két klubot szponzoráló Volkswagen és Audi már jelezte, hogy egymillió eurós összeget garantál a világ egyik legszegényebb államának.

A Mönchengladbach bejelentette, hogy a január 30-i, Werder Bremen elleni meccsre szerda reggeltől eladott jegyek bevételét Haitira utalja át. Eddig 44 ezer belépő talált gazdára, a fennmaradó 10 ezer jegy után pedig 200 ezer euróval számol az egyesület. A Shalke 04 saját alapítványán keresztül juttat el 100 ezer eurót a katasztrófa sújtotta térségbe, nyáron pedig Port-au-Prince-ben megmérkőzik a karibi ország legjobbjaival. A múlt keddi földrengés több tízezer halálos áldozatot követelt, másfél millió embert pedig hajléktalanná tett Haitiban.