Etelka, Aletta
-5 °C
0 °C

Mindenki az Inter-Milant várja

2010.01.22. 11:22

Az olasz labdarúgó-bajnokságban vasárnap este rendezik meg a szezon legnagyobb rangadóját, az Internazionale-AC Milan városi derbit. A milánói találkozó most nemcsak a presztízs miatt, hanem a scudettóért, a bajnoki elsőségért folytatott harc miatt is érdekes lesz. A címvédő Inter jelenleg hatpontos előnnyel vezeti a táblázatot riválisa előtt, amely egy mérkőzéssel kevesebbet játszott. Így ha a Milan győz, a vesztett pontok tekintetében behozhatja ellenlábasát.

A két csapat őszi mérkőzésén az Inter valósággal leiskolázta a Milant, 4-0-ranyert, akkor sokak szerint a két edző - a portugál José Mourinho és a brazil Leonardo - közti különbség döntött.

Az olaszok által Milánó egyik jelképe után Derby della Madonninának nevezett összecsapásra vasárnap este, a közösen használt Giuseppe Meazza Stadionban kerül sor, ahol ezúttal a bajnok és jelenlegi éllovas Internazionale a pályaválasztó, míg a második helyen álló Milan a vendég.

A két csapat közös múltja százegy esztendeje íródik (a Milan 1899-ben alakult, az Inter 1908-ban jött létre): az első mérkőzést 1909. január 10-én játszották, ezt 3-2-re nyerte a Milan. Összesen eddig 272-szer találkozott a két együttes, 106 Milan-siker mellett 94-szer nyert az Inter és 72 alkalommal született döntetlen, a gólarány pedig 432-402 a piros-feketék javára.

A 21. forduló szombat este eleve rangadóval indul, igaz, ezúttal egy jóideje formán kívüli Juventus fogadja az AS Romát. A torinóiak a legutóbbi fordulóban a Chievo otthonában szenvedtek vereséget, amivel az ötödik helyre csúsztak le a tabellán. Ezzel szemben Tottiék nagyszerű sorozatuknak köszönhetően már a harmadik helyen állnak.