Salamon
12 °C
13 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Európában lehet a 2018-as futball-vb

2010.01.26. 13:38

Joseph Blatter, a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) elnöke szerint Európában kellene megrendezni a 2018-as világbajnokságot.

Európából önállóan Anglia és Oroszország, közös rendezésben pedig a Spanyolország-Portugália és a Hollandia-Belgium kettős a 2018-as és a 2022-es torna rendezési jogára is bejelentkezett. A kontinensen kívülről a 2018-as vb-re Ausztrália, Japán és az Egyesült Államok, a 2022-esre pedig a Koreai Köztársaság, Katar és Indonézia jelezte érdeklődését. A FIFA elnöke azt szeretné, ha az európai szövetség (UEFA) egyetlen jelölttel állna elő a 2018-as vb-re.

„Ez egyelőre csak egy ötlet, de jelentősen megkönnyítené a FIFA munkáját” - mondta Blatter a spanyol miniszterelnökkel, José Luis Zapateróval folytatott hétfő esti madridi megbeszélésén. A FIFA december 3-án, Zürichben dönt a győztes kilétéről. Idén nyáron a Dél-afrikai Köztársaság, 2014-ben pedig Brazília ad otthont a világbajnokságnak.