Hedvig
7 °C
23 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Film készült Buzánszkyról és Grosicsról

2010.01.28. 12:16

Az utolsó kettő címmel készített dokumentumfilmet Buzánszky Jenőről és Grosics Gyuláról, a magyar labdarúgás egykori Aranycsapatának élő legendáiról Riskó Géza, a Duna Televízió sportfőszerkesztője.

„A bemutatás előtt álló alkotás az ötvenes évektől kíséri nyomon a főszereplők különös életútját, elegyítve az elmúlt évtizedek politikai attitűdjeivel” - mondta el csütörtökön Riskó Géza az MTI-nek. „A forgatáskor jártunk a Terror Háza Múzeumban, a ma már az egykori csapattárs, Puskás Ferenc nevét viselő Népstadionban, az Aranycsapat megannyi sikerének színhelyén, ahol felkerestük a régi öltözőt, illetve voltunk a díszpáholyban is, amelyben viszont addig még sose járt se Grosics, se Buzánszky. Megindító látogatást tettünk a Kútvölgyi Kórházban, ahol annál az ágynál beszélgettünk, amelyben Puskás meghalt.”

Riskó elmondta, hogy a Duna TV gondozásában ugyancsak elkészült a magyar-iráni származású rendezőnő, Samira Sinai alkotása a magyar kosárlabdasport jeles iráni szakemberéről, Saeed Armaghaniról, akit annak idején az ő irányításával bajnokságot és Ronchetti Kupát is nyert soproni GySEV csapatának mestereként és a válogatott bedobó Balogh Judit férjeként ismert meg az ország. A film címe: Iráni gyökerektől magyar lombig.