Lukács
5 °C
20 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Az UEFA tovább teszteli az 5 bírós rendszert

2010.01.29. 18:12

A pozitív fogadtatás miatt tovább teszteli az ötbírós rendszert az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA). A szervezet végrehajtó bizottságának máltai ülésén dicséretet kapott a 2012-es Európa-bajnokságot rendező Ukrajna és Lengyelország. Gianni Infantino, az UEFA főtitkára a megbeszélés után azt mondta, hogy az Európa Liga hamburgi döntőjéig tovább folytatják az öt játékvezetős rendszer tesztelését, de az eddigi visszajelzések a futballisták és az edzők részéről is egyöntetűen pozitívak voltak.

A 2009/10-es szezonban eddig megrendezett 144 EL-mérkőzésen a bírók nem kettő, hanem négy asszisztens segítségével vezették a találkozókat, a két plusz segítő a 16-os vonalában, az alapvonalnál helyezkedett el. Arról, hogy ezt a rendszert ténylegesen alkalmazzák-e a jövőben, a sportági szabályalkotásban illetékes nemzetközi bizottság dönt majd.

Infantino azt is elmondta, hogy a 2012-es Eb-nek otthont adó Lengyelországban és Ukrajnában minden a tervek szerint halad, az előkészületek probléma nélkül zajlanak. Az Eb-selejtezők sorsolását február 7-én tartják Varsóban, május 28-án Genfben pedig kiderül, hogy a 2016-os kontinenstornát - amely már 24 csapatos lesz - Törökország, Olaszország vagy Franciaország rendezheti-e meg.