Aliz
7 °C
12 °C
Index - In English In English Eng

NB I.: Győzött az Újpest

2010.04.09. 21:35

Egymás után elszenvedett három veresége után hazai pályán győzte le a Zalaegerszeg együttesét az Újpest a labdarúgó Soproni Liga 22. fordulójának pénteki nyitómérkőzésén.

Veszélyesebben kezdte a mérkőzést az Újpest, Kabát előbb négy méterről kapu mellé fejelte Simek beadását, majd 20 méteres szabadrúgása zúgott el a zalai kapu mellett. A ZTE az első komolyabb gólhelyzetét értékesíteni tudta Pavicevic révén, aki a találat után provokálni kezdte a hazai szurkolókat, ezért sárga lapot kapott.
A második játékrészt nagy lendülettel kezdte a fővárosi alakulat, s ennek meg is lett az eredménye: nyolc perc elteltével Barczi fejelhetett kapura öt méterről, Vlaszák pedig csak a gólvonalon túlról tudta kiütni a labdát. Az Újpest nem elégedett meg a döntetlennel, tovább rohamozott, beszorította a vendégeket a kapu előterébe, s Kabát találatával fordított.
A zalaiak az utolsó percben majdnem egyenlítettek, ám Balajcza a gólvonalon hárítani tudott.


Soproni Liga, 22. forduló:
Újpest FC-ZTE FC 2-1 (0-1)
Szusza Ferenc Stadion, 2300 néző, V: Iványi
gólszerzők: Barczi (53)., Kabát (77.), illetve Pavicevic (29.)
sárga lap: Pavicevic (29.), Kamber (86.)

Újpest:
Balajcza - Szokol, Vermes, Vaskó, Takács - Simek (Varga, 67.), Vasiljevic, Barczi (Kiss Z., 85.), Korcsmár, Tóth N. (Foxi, 71.) - Kabát
ZTE:
Vlaszák - Szalai (Kocsárdi, 54.), Kovács G., Miljatovic, Todorovic - Horváth A. (Sluka, 67.), Kamber, Illés, Magasföldi (Balázs Zs., 60.) - Pavicevic, Rudnevs