József, Bánk
-6 °C
0 °C

Hosszabbít az új-zélandi szövetségi kapitány

2010.07.13. 09:43

A következő világbajnoki selejtezőkön is Ricki Herbert irányítja szövetségi kapitányként az új-zélandi labdarúgó-válogatottat, amely a vasárnap véget ért dél-afrikai tornán veretlenül búcsúzott a csoportkör után. A 49 esztendős szakvezető irányításával 28 év szünet után jutottak ki ismét a vb-re. A keddi bejelentés szerint a 2014-es brazíliai vb-ig ő marad a kispadon, közben az ausztrál élvonalbeli Wellington Phoenix csapatát is edzi majd.

Herbert több külföldi ajánlatot is visszautasított, s a válogatottal, valamint a Wellingtonnal is három évre szóló szerződést kötött. A kapitány játékosként tagja volt az 1982-ben először vb-szereplő új-zélandi együttesnek, amelynek vezetését 2005-ben vállalta el. A világranglistán 78. csapat mindhárom csoportmérkőzésén, a szlovákok, a 2006-os győztes olaszok és a paraguayiak ellen is döntetlent ért el.

„Szeretnék a továbbiakban is a megkezdett úton haladni és elkerülni azt, ami 28 évvel ezelőtt történt - mondta Herbert az új-zélandi televíziónak adott interjúban. - Akkor hazajöttünk a vb-ről, a vezetésben több változtatás is történt, s a labdarúgásunk egyszerűen összeomlott.”