Sára, Márió
2 °C
6 °C

Blanc: Kijutunk az Eb-re, vagy lemondok

2010.07.28. 16:27

Lemond posztjáról Laurent Blanc, a francia válogatott szövetségi kapitánya, ha csapata elbukja a 2012-es Európa-bajnoki kvalifikációt.
"Kijutunk, vagy megyek" - nyilatkozta Blanc a L,Equipe című sportnapilap szerdai számában. "Az eredmények fognak dönteni. Úgy vagyok vele, ami nem megy, nem kell erőltetni."

Bár a 44 éves szövetségi kapitány szerződése túlnyúlik a selejtezőkön, a szakember ragaszkodik ahhoz, hogy felelősséget vállaljon az esetleges eredményekért.

A korábban játékosként világ- és Európa-bajnokságot nyert tréner kifejtette, hogy a válogatott körül kialakult szexbotrányban leginkább érintett Franck Ribéry és Karim Benzema játékára is szüksége lenne: "Óvatosan kell eljárni az ügyben. Van, hogy fél vagy egy évig elhúzódik egy ilyen ügy, de természetesen ejthetik is a vádakat. Mindenesetre remélem, hogy Ribéry és Benzema fontos tagja lesz a válogatottnak."

A franciák a selejtezőkben a románokkal, a bosnyákokkal, a fehéroroszokkal, az albánokkal és a luxemburgiakkal találkoznak a D csoportban.