Bernát, Felícia
EUR 382,77 Ft
USD 362,60 Ft
8 °C
30 °C

Köszöntötték a 69 éves Albert Flóriánt

2010.09.15. 17:29

„Noha a számokat tekintve csak vizuálisan kerek évfordulót ünneplünk, Albert Flórián olyan egyéniség, akiből nincs több nemhogy a Ferencvárosban, de az egész az országban sem, elvégre ő az egyetlen aranylabdás magyar labdarúgó” - mondta köszöntőjében Takács Tibor, az egyesület elnöke.

EzutánTakács felkérte az ünnepelt Albertet, hogy nyújtsa át - egy, a zöld-fehér klub címerével ellátott üveg bor mellett - a tiszteletbeli tagsági kártyát a Fidesz és a KDNP főpolgármester-jelöltjének, aki maga kérte, hogy csatlakozhasson az egyesülethez.

„1959-ben, amikor a válogatott többek között Albert vezetésével legyőzte az NSZK-t 4-3-ra, akkor a fél életemet adtam volna, ha kezet foghatok vele. Ő az egyetlen labdarúgó az Aranycsapat után, aki befért volna a legendás együttesbe” - méltatta az 1967-ben aranylabdás futballistát Tarlós István, aki hangsúlyozta: nem politikusi mivoltában van jelen az ünnepségen, hanem mint elkötelezett Fradi-szurkoló.

Tarlós István egy hatalmas pezsgővel és egy könyvvel lepte meg Albertet, míg az egyesület egy 69-es számmal ellátott ferencvárosi mezt nyújtott át tiszteletbeli elnökének, majd egykori játékostársai és barátai - így többek között Fenyvesi Máté, Rákosi Gyula és Szűcs Lajos - köszöntötték az ünnepeltet. A Nagy Béla Fradi Hagyományőrző Egyesület másfél éve jött létre, s ezt követően szinte azonnal megállapodást kötött Rieb Györggyel, az FTC akkori elnökével, valamint Berki Krisztiánnal, a labdarúgócsapatot működtető gazdasági társaság volt vezetőjével, hogy az egyesület múltjának ápolását a hagyományőrző egyesületre bízzák, amely a 2005-ben elhunyt Nagy Béla Fradi-krónikás hagyatékát is őrzi, ápolja.

A Meta továbbra is korlátozza az Index Facebook elérését, így hiába követ minket, híreink nem követik Önt. Facebook-videón mutatjuk, mi lehet ennek az egyik ellenszere, de ha első kézből akar értesülni a legfontosabb hírekről, töltse le az applikációnkat az App Store-ból vagy a Google Playből, illetve kövesse Twitter-csatornánkat!  • Vennék
  • Hírek