Koronavírus adatok

2022. jan. 28.
Oltottak Kórházban Elhunytak Fertőzöttek
Adél
-3 °C
5 °C

Inkorrekt vb-szavazás: lemond az Angol Labdarúgó Szövetség elnöke

2010.12.04. 12:13

Az Angol Labdarúgó Szövetség (FA) ügyvezetője, Roger Burden immár nem óhajt az FA elnöke lenni, s visszalép a jelöltségtől tiltakozásul a nemzetközi szövetség (FIFA) döntése ellen. A FIFA csütörtökön Oroszországnak ítélte a 2018-as világbajnokság rendezési jogát, míg Anglia már az első szavazási körben kiesett a versenyből.

Burden bizalomvesztéssel magyarázta péntek este nyilvánosságra hozott elhatározását, amelyről levélben a FIFA-t is értesítette.

"Nagyon nehezen hihető - jelentette ki -, hogy a voksolás objektív folyamat volt" - fogalmazott a sportvezető, aki leszögezte: nem száll harcba az angol szövetség elnöki tisztéért. Visszalépése demonstratív, a FIFA végrehajtó bizottságának szól, mert a jövőben nem kíván munkakapcsolatot tartani a nemzetközi szövetséggel, márpedig elnökként óhatatlanul erre kényszerülne.

Anglia, amelyet korábban az egyik fő favoritnak ítéltek a 2018-as vb házigazdaságáért folyó versengésben, a FIFA-voksoláson csak két szavazatot kapva elsőként búcsúzott. A kudarcot többen is azzal magyarázzák, hogy a FIFA a brit média által leleplezett korrupciós ügyek miatt büntette így tagszövetségét.

Az FA december 22-én választ elnököt.  • Vennék
  • Hírek