Koronavírus adatok

2022. jan. 21.
Oltottak Kórházban Elhunytak Fertőzöttek
Vince, Artúr
-3 °C
3 °C

Megbüntették a Szpartakot szurkolói zsolnai botránya miatt

2010.12.17. 18:48

Egy mérkőzés zárt kapuk mögötti megrendezését rótta ki szurkolói randalírozása miatt a Szpartak Moszkvára az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) fegyelmi bizottsága, de a büntetést két évre felfüggesztette.

A szankció annak nyomán született meg pénteken, hogy az orosz fővárosi csapat december 8-i, zsolnai Bajnokok Ligája-mérkőzésén rendbontás történt. A találkozó röviddel a kezdő sípszó után félbeszakadt, amikor a nézőtérről pirotechnikai eszközök repültek a pályára. A játékvezető az öltözőbe küldte a csapatokat.

Az összecsapás 20 perc elteltével folytatódott, s végül a moszkvai gárda 2-1-es sikerével zárult. A vendégszurkolók közül néhányan a játéktérre is bejutottak, illetve agresszíven léptek föl a stadion alkalmazottaival szemben. A Szpartaknak 75 ezer eurós bírságot is fizetnie kell. Ibson, a moszkvai csapat kiállított játékosa két mérkőzésen nem léphet pályára az UEFA sorozataiban.

Az MSK Zilinának 5000 eurójába kerül, hogy öt játékosa sárga lapot kapott a mérkőzésen. A szlovákiai csapat befejezte kontinentális szereplését, a Szpartak Moszkva viszont az Európa Ligában menetelhet tovább.   • Vennék
  • Hírek