Ida
6 °C
9 °C

Fernando Torres a Liverpool ellen

2011.02.04. 10:57

Az angol labdarúgó-bajnokság hétvégi fordulójában sorra kerülő Chelsea-Liverpool rangadót nemcsak a két csapat múltja, hanem egy néhány nappal ezelőtti csúcsszerződés is érdekessé teszi. A londoniak hétfőn az átigazolási határidő utolsó pillanatában brit rekordot jelentő 50 millió fontért megszerezték a Liverpooltól Fernando Torrest, az együttes világ- és Európa-bajnok spanyol támadóját.

A 26 éves futballista - aki 142 találkozón 81 gólt szerzett a Liverpool színeiben - egy nappal később még nem lépett pályára a Sunderland otthonában, így most debütálhat Carlo Ancelotti gárdájában.

„Sorsszerű a dolog - mondta Torres. - Persze, ha játéklehetőséghez jutok, akkor megpróbálom a legjobb formámat nyújtani, és gólt szerezni előző csapatom ellen.”

Torres mellett a túloldalon is bemutatkozhat egy új szerzemény, jelesül Andy Carroll, akiért 35 millió fontot fizetett a Liverpool.

Tovább folytathatja menetelését a listavezető, s a bajnokságban még veretlen Manchester United, amely a sereghajtó Wolverhampton Wanderers otthonában szerepel. A második Arsenal ezúttal a Newcastle United otthonában játszik, míg a Manchester City a West Bromwich Albion együttesét fogadja. Gera Zoltán Fulhamje az Aston Villát látja vendégül.

Premier League, 26. forduló

Szombat

Stoke City-Sunderland 13:45

Aston Villa-Fulham 16:00

Everton-Blackpool 16:00

Manchester City-West Bromwich Albion 16:00

Newcastle United-Arsenal 16:00

Tottenham Hotspur-Bolton Wanderers 16:00

Wigan Athletic-Blackburn Rovers 16:00

Wolverhampton Wanderers-Manchester United 18:30

Vasárnap

West Ham United-Birmingham City 14:30

Chelsea-FC Liverpool 17:00