Április 23-án folytatódik a J. League

2011.03.22. 13:35

Április 23-án folytatódik a japán futballbajnokság, a J. League. Ezt a liga elnöke, Ohigasi Kazumi jelentette be kedden: „Ellátogattam Kasimába, Szendáiba és Mitóba és tájékoztattam a végrehajtó bizottságot a tapasztalataimról. Volt olyan klub, amely még halasztott volna, olyan is akadt, amelyik már játszana.”

Március 5-e és április 23-a között éppen öt fordulót kell elhalasztani, amelyeket majd júliusban pótolnak. A Kasima, a Szendai és Mito egyelőre semleges pályán játssza hazai meccseit, míg a stadionokat bajnoki meccsre alkalmassá tudják tenni. Ogasi arról is beszélt, hogy Alberto Zaccheroni, a japán futballkapitány március 29-én tér vissza Olaszorszagból. Ekkor egy jótékonysági meccset játszik a válogatott a J. League legjobbjaiból kialakított csapattal.

Japánt március 11-én 9-es fokozatú földrengés rázta meg, utána szökőár pusztított a partvidéken. A rendőrség által hétfőn kiadott becslés szerint a katasztrófa több mint 18 ezer ember életét olthatta ki. A hivatalos veszteséglistán 8450 halott szerepel, az eltűntek száma pedig 12 931. A számok drasztikusan emelkedhetnek, mivel egyedül Mijagi prefektúrában több mint 15 ezer ember veszthette életét.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport