Lukács
9 °C
19 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Botrány a Lengyel Kupa döntő után

2011.05.04. 11:46

Botránnyal végződött a labdarúgó Lengyel Kupa kedd esti döntője. A Legia Warszawa és a Lech Poznan összecsapása után - amelyet 1-1-es döntetlen után tizenegyesekkel 5-4-re a varsói csapat nyert meg - több száz maszkos drukker rohant be a pályára, akik összecsaptak a rendőrökkel - írta a Gazeta Wyborcza a szerdai számában. A hatóság gumilövedékekkel és vízágyúval próbált rendet tenni, a győztes gárda hívei korlátokat és székeket törtek össze. A Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (UEFA) megfigyelője szerint a rendbontást a Lech Poznan drukkerei kezdték.

„Ez nem mehet így tovább” - nyilatkozta Pawel Gras kormányszóvivő, utalva a lengyel stadionokban rendszeres szurkolói rendbontásokra. Hozzátette: kemény fellépést vár a hatóságoktól. Lengyelország Ukrajnával közösen ad otthon a 2012-es Európa-bajnokságnak.