Anelka perel, rosszul idézték trágárságát

2011.05.21. 12:31

Rágalmazásért beperelte a L'Équipe című sportlapot Nicolas Anelka, a francia labdarúgó-válogatott volt csatára, aki 150 ezer eurót és helyreigazítást követel az újságtól.

A L'Équipe tavaly júniusban az elsők között számolt be a dél-afrikai világbajnokságon szerepelt nemzeti együttes botrányáról. Az első momentuma ennek az volt, hogy a Mexikó elleni mérkőzés szünetében Anelka állítólag trágár szavakat mondott a szövetségi kapitánynak, Raymond Domenechnek. Az újság másnap címlapon hozta az ominózus mondatot (Va te faire enculer, sale fils de pute - „Baszd meg magad, a kurva anyádat!), a támadót pedig hazaküldték a tornáról, majd a történteket még további botrányok követték.

A 32 éves Anelka most azt állítja: nem úgy fejezte ki magát, ahogy azt a L'Équipe idézte, és a kártérítés mellett egy címlapos helyreigazítást is követel a laptól. Ügyvédei a pénteki, bírósági meghallgatáson őt igazoló írásos tanúvallomást mutattak be Thierry Henrytól, Eric Abidaltól és Patrice Evrától, míg a L'Équipe főnöke, Francois Morinicre azt mondta: a cikket készítő két újságíró négy különböző forrásból is hallotta, mit mondott Anelka.

A vb után a futballistát 18 mérkőzésre szóló eltiltással sújtotta a francia szövetség.  • Hírek
  • Hírek