Sándor, Ede
-5 °C
-2 °C

Harmadszor is nyert a Győr a futball NB I.-ben

2011.07.29. 21:09

A házigazda Győr egy góllal nyert a Haladás ellen a labdarúgó OTP Bank Liga 3. fordulójának pénteki nyitómérkőzésén. A hazaiak harmadik győzelmüket aratták, a vendégek pedig továbbra is pont nélkül állnak.

Az ETO - a néhány perccel később sérülése miatt kényszerűen lecserélt Dudás révén - korán megszerezte a vezetést, és kiegyenlített játékban meg is tartotta az előnyét az első félidő végéig. A szünet után küzdelmes, de alacsony színvonalú játékot láthatott a szép számú közönség. A Haladásban Iszlai második sárga lappal a kiállítás sorsára jutott, de a vendégek emberhátrányban is harcoltak az egyenlítésért. Végül nem jártak sikerrel, így a Győr otthon tartotta a három pontot.

A bajnoki meccs előtt, az ETO-nap keretében rendezték meg a Győri ETO Legendák-Bayern München All Star mérkőzést, amelyet 2-1-es félidő után a hazai együttes nyert meg 5-1-re. A játékot a Breitner, Reuter, Tarnat, Jancker fémjelezte Bayern kezdte jobban, és egy közeli lövésből meg is szerezte a vezetést. A hazaiak még a szünet előtt fordítottak, később pedig a több cserével rendelkező ETO egyre-másra lőtte a gólokat, így a végén fölényes győzelmet aratott. A Verebes József által irányított magyar csapatban Herczeg Miklós kétszer volt eredményes, Csiszár Ákos, Korsós Attila és Tamás László pedig egyszer-egyszer talált be.

A gálameccset megelőzően Tarsoly Csaba, az ETO elnöke ünnepélyesen elbúcsúztatta a győriek két korábbi játékosát, Vincze Ottót és Jäkl Antalt.

OTP Bank Liga, 3. forduló

Győri ETO FC-Haladás Sopron Bank 1-0 (1-0)

Győr, 9500 néző, v: Kassai

Győr: Stevanovic - Takács Á., Djordjevic, Fehér Z., Völgyi - Pilibaitis - Trajkovic, Ji-Paraná (Kiss M., 75.) - Koltai, Simon A. (Aleksidze, 54.), Dudás (Dinjar, 13.)

Haladás: Rózsa - Schimmer (Kovács I., a szünetben), Korolovszky, Guzmics, Tóth P. - Nagy I G., Iszlai, Molnár (Búrány, 31.), Halmosi - Sluka (Irhás, 78.), Kenesei

Gólszerző: Dudás (5.)

Kiállítva: Iszlai (64.)

Sárga lap: Pilibaitis (41.), Trajkovic (51.), Takács Á. (74.), illetve Iszlai (35., 64.), Tóth P. (45+2.), Guzmics (80.), Halmosi (90.)