Lázár, Olimpia
-2 °C
3 °C

Dortmund-Hamburg rangadóval kezdődik a Bundesliga

2011.08.04. 12:29

A hagyományoknak megfelelően a címvédő pályára lépésével kezdődik a német futballélvonal: a Borussia Dortmund péntek este a Hamburgot fogadja a nyitányon, és a vendégeknél akár be is mutatkozhat a Bundesliga magyar újonca, a támadó középpályás Nagy Dániel.

Hajnal Tamás csapata, a Stuttgart a Schalkét fogadja szombaton, s otthonában köszöntheti szurkolóit a két magyar labdarúgót foglalkoztató Mainz is. Közülük a válogatott csatár, Szalai Ádám még biztos, hogy nem játszik, a tavalyi keresztszalag-szakadását helyrehozó műtétet követően egyelőre lábadozik. Az új csapattársa, a középpályás Stieber Zoltán ugyanakkor a kezdő lehet a legutóbb ezüstérmes Bayer Leverkusen elleni vasárnapi összecsapáson.

A legutóbb csak harmadi Bayer München a nyitófordulót záró mérkőzésen szintén hazai környezetben vág neki a 2011/12-es pontvadászatnak: a bajorok a Borussia Mönchengladbachot látják vendégül várhatóan két légiós klasszisjátékosuk nélkül, mivel mind a holland Arjen Robben, mind pedig a francia Franck Ribéry bokasérüléssel bajlódik.

Bundesliga, az 1. forduló programja:

Péntek:

Borussia Dortmund-Hamburg 20:30 ó

Szombat:

Werder Bremen-Kaiserslautern 15:30 ó

Hannover-Hoffenheim 15:30

Stuttgart-Schalke 15:30

Köln-Wolfsburg 15:30

Augsburg-Freiburg 15:30

Hertha-Nürnberg 18:30

Vasárnap:

Mainz-Bayer Leverkusen 15:30

Bayern München-Borussia Mönchengladbach 17:30