Mária
0 °C
3 °C
Index - In English In English Eng

Újabb sztárok érkeznek a FociFesztiválra

2011.08.22. 13:34

Az már korábban biztos volt, hogy világsztárok sorával érkezik a szombaton Telkiben sorra kerülő FociFesztiválra az 1986-os világbajnokságon szerepelt szovjet labdarúgó-válogatott, amely a szervezők hétfői bejelentése szerint további három korábbi klasszis játékossal kiegészülve csap össze az akkori magyar együttessel.

Az aranylabdás Igor Belanov és világ legjobb kapusának is megválasztott Rinat Daszajev, továbbá a kor egyik legnagyobb klubcsapata, az 1986-ban KEK-et nyert Dinamo Kijev ászai, azaz Alekszandr Zavarov, Andrij Bal, Vologyimir Besszonov és Rácz László, a legjobb kárpátaljai magyar labdarúgó mellett szintén pályára lép a gálameccsen Vagyim Jevtusenko, Vagiz Higyijatulin és Alekszandr Mirzojan.

Jevtusenko játszott is a magyarok ellen a vb-n, sőt 11-est hibázott. Higyijatulin ugyan a vb-t kihagyta, de az 1988-as Eb-döntőn kezdőként lépett pályára, míg Mirzojan szintén volt szovjet válogatott. A két csapat 25 éve a mexikói vb csoportküzdelmei során találkozott, s a nagy reményekkel érkezett magyarok 6-0-s vereséget szenvedtek Irapuatóban. A visszavágó a FociFesztivál főmérkőzése lesz. Az eseményre 500 forintért lehet jegyet váltani.